Belföld

Pénzszállító autót támadtak meg a budaörsi Tescónál

Fegyveres rablókkal keveredtek tűzharcba a rendőrök szombaton este a budaörsi Tesco áruháznál, ahol a lövöldözésben egy biztonsági őr megsebesült. A támadók 30 millió forintot vittek el.

Szabó Jenő ezredes, Pest megyei bűnügyi igazgató közölte: este nyolc óra húsz perckor kaptak bejelentést, hogy a Group 4 Falck biztonsági szolgálat pénzszállító teherautóját négy fegyveres támadta meg a budaörsi Tesco áruház parkolójában. A rendőrök három perc alatt a helyszínre értek, ahol tűzpárbaj alakult ki a rablókkal, akik zsákmányukkal együtt elmenekültek a helyszínről.


Az őket üldöző rendőrökre több lövést leadtak és egy kézigránátot is dobtak a rendőrautóra – lözölte Szabó. A rendőrök közül senki nem sérült meg, de egy biztonsági őrt combon ért talált egy lövedék. Az ezredes szerint az őr sebesülése nem súlyos. A támadók autóját a közelben felgyújtva megtalálták.


A rendőrség vasárnap este közölte: a rablók 30 millió forintot vittek el. A Group 4 Falck és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyaránt egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőknek.

A szemtanú így látta


Egy szemtanú elmondta az MTI-nek, hogy este nyolc óra után néhány perccel érkezett az áruházhoz, éppen akkor, amikor a Tesco épületéből több biztonsági őr rohant ki. Azt kiáltozták a parkolót zsúfolásig megtöltő embereknek, hogy mindenki meneküljön, “húzzon el onnan”. Ekkor megjelent egy rendőrautó, s amikor a rendőrök kiszálltak a kocsiból, kitört a lövöldözés – mondta el a 22 éves fiatalember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik