Belföld

Már nyelvvizsga-tételek is kiszivárogtak?

Már pénteken olvasható volt az interneten a Corvinus Egyetem (volt Közgáz) szombati angol felsőfokú nyelvvizsga feladatainak egy része - állítja a HírTV. Az egyetem még nem erősítette meg a tételek kiszivárgását.

Egy neve elhallgatását kérő vizsgázóa HírTV-nek elmondta, hogy az egyetem Közgazdasági Szaknyelvi Vizsgaközpontjának honlapján a mintafeladatok menüpont alatt a vizsgaanyag 40 százaléka szerepelt. Az informátor szerint az interneten megtalálható feladat ismerete és a többi feladat minimális szinten való teljesítése elég a nyelvvizsgához. A rendőrségre eddig nem érkezett bejelentés az ügyben. A Corvinus Egyetem illetékese az eset kivizsgálását ígéri.


Rostoványi Zsolt a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának dékánja a HírTV-nek az eset után úgy nyilatkozott: “Hogy pontosan van-e nyelvvizsgaügy vagy nincs, azt pillanatnyilag információ hiányában nem tudom megmondani, mindenesetre bizonyos, hogy az ünnepek, a pünkösd hétfő miatt a keddi nap folyamán alaposan a végére járunk az ügynek, tehát kivizsgáljuk, hogy valójában mi történt és ennek függvényében tesszük meg a szükséges lépéseket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik