Belföld

Több középiskolába rossz feladatsort kézbesítettek

Újabb gigszer: a pénteki német nyelvi érettségi magnós feladatához több középiskolába nem a jó feladatlapot küldték ki. A helyes feladatsort e-mailben juttatták el az iskolákba.

A pénteki német érettségi sem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis több középiskolába az újonnan nyomtatott feladatlapokhoz nem csatolták a kiküldött magnókazettékhoz tartozó feladatokat. Az iskola amint észrevette a hibát intézkedett, és a hallás utáni szövegértési feladathoz való való régi feladatlapokat e-mailben küldte ki a minisztérium az érintett intézményekbe.


“Csak emelt szinten volt probléma, és csak pár középiskolát érintett a dolog. A négy feladatlapból az egyik nem, vagy nem a megfelelő feladatsorral érkezett meg ezekbe az intézményekbe” – közölte a FigyelőNettel az Oktatási Minisztérium sajtóosztálya. Az Oktatási Minisztérium elmondása szerint mivel két feladat sorrendjét felcserélték, másfél óra állt rendelkezésre a hiba kiküszöbölésére, és így a diákoknak alig kellett várniuk a magnós feladat elkezdésére. 


Egy fővárosi gimnázium felügyelőtanára azonban a FigyelőNetnek elmondta, a vizsgázók a teremben tétlenül várták a vizsga hallás utáni szövegértéses részének kezdetét, amely több mint egy órát csúszott. A tanár szerint a diákok egyre idegesebbek voltak, és az oktatási minisztert szidták. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik