Belföld

Gyanúsított érettségi ügyben

Egy egyetemista fiút gyanúsít a rendőrség azzal, hogy szerepe volt az érettségi tételek kiszivárogtatásában. Újabb gyanúsítottakról egyelőre nem tudni.

Pénteken megkezdődött a második kihallgatása annak a fővárosi egyetemista fiúnak, aki a gyanú szerint közreműködött az érettségi tételek nyilvánossá tételében, ezért szolgálati titok megsértésével gyanúsítják. Mint Bánáti János, a fiú ügyvédje az MTI-nek elmondta, védencét még szerdán vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai.

“Szolgálati titok megsértésével gyanúsítják, olyan értelemben, hogy részt vett a titoknak minősülő tételek továbbításában. Tehát nem ő szerezte meg, nem ő volt az a gyanúsítás szerint, aki ezt az internetre feltette, de valamilyen módon részt vett illetéktelen személytől a megszerzésében, és a továbbadásban, ez a gyanúsítás tárgya” – mondta az ügyvéd.

Hozzátette, hivatalosan eddig még nem tudnak róla, hogy más gyanúsítottja is lenne az ügynek és nem került sor szembesítésre sem, de “a logika szabályai szerint” nyilván már mások is a rendőrség látókörébe kerültek az ügy kapcsán.
A gyanúsítotti kihallgatás után, vélhetően néhány órán belül, megszüntetik a fiú őrizetét és szabadlábra helyezik, de továbbra is a büntetőeljárás terheltje marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik