Belföld

Elkezdődött a német érettségi

A német nyelvi vizsgákkal folytatódik a kétszintű írásbeli érettségi. Közben a Nemzeti Nyomozóiroda állítólag őrizetbe vett egy diákot.

Ma összesen 27 149 diák vizsgázik német nyelvből, közülük 2738-an emelt szinten. Az érettségi botrány miatt, az oktatási miniszter döntése szerint, a diákok a történelem és angol érettségihez hasonlóan németből is új tételsort kapnak. Az újranyomtatott érettségi tételeket a vidéki intézmények a megyei közigazgatási hivatalokban, a fővárosi intézmények a Vasas Sport Klub (Budapest, XIII., Fáy u. 59.) létesítményében vehetik át reggel hat órától. Az új írásbeli vizsgatételek mellett a vizsgán használni kell majd az eredetileg hangkazettán megküldött hanganyagot is.


Az Oktatási Minisztérium tájékoztatása szerint valamennyi német nyelvi írásbeli tételsor megérkezett péntek reggel 6 órára a megyei közigazgatási hivatalokba, a fővárosi iskolaigazgatók reggel 8 óráig kapták meg az érettségi tételsort. A tárca közlése szerint a tételek nyomtatása csütörtök délutántól hajnalig tartott, a Belügyminisztérium futárszolgálata 17 gépjárműve és 40 munkatársa működött közre a feladatok biztonságos eljuttatásában. A közigazgatási hivatalok megyénként négy, vagyis országosan mintegy száz emberrel vettek részt a munkában.


Őrizetbe vett diák


Szolgálati titok megsértésével gyanúsítják azt a diákot, akit őrizetbe vett a Nemzeti Nyomozóiroda. A tanulót csütörtökön hallgatták ki a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai. A feltételezések szerint részt vett az érettségi tételek terjesztésében, szolgálati titok megsértésével gyanúsítják – hangzott el az Info Rádióban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik