Belföld

800 millió euróval nőtt az ING eredménye

Az ING holland pénzügyi csoport a várakozásokon felüli 1,941 milliárd euró adózott eredményt jelentett az első negyedévről a tavalyi 1,13 milliárddal szemben.

A Reuters által tizenegy szakértő körében végzett felmérés szerint 1,596 milliárd eurós átlagot vártak a negyedéves eredményre. Az előrejelzések 1,19 milliárd és 1,72 milliárd euró között szóródtak.

A negyedéves eredmény magában foglalja a Baring Asset Management, valamint a lengyel Bank Slaski 13 százalékos pakettjének eladásából származó bevételt, valamint az ING Canada részvénykibocsátásából befolyt összeget is.

Az ING banki üzletága az üzletág értékesítésekből befolyt összeg nélkül 1,19 milliárd euró adó előtti eredményt ért el az előző évi 1,0 milliárd után. Ehhez az ING Direct internetes banki üzletág 127 millió euró adó előtti eredménnyel járult hozzá, 63 százalékkal többel mint egy évvel korábban.

A biztosítási üzletág az üzletrész értékesítések bevételét leszámítva 993 millió euró adó előtti eredményt hozott az egy évvel korábbi 687 millió után. A javulást főként az Egyesült Államokban és Hollandiában tartott befektetések magasabb hozama idézte elő.

Az ING ezer fős létszámcsökkentést jelentett be holland Nationale-Nederlanden részlegénél, amit 2007 végéig tervez végrehajtani. A Reuters korábbi jelentése szerint pedig egyes hollandiai és belgiumi tevékenységi kiszervezését is tervbe vette költségcsökkentési programja keretében.

Az ING részvényének árfolyam/eredmény hányadosa 8,9, azaz olcsóbbnak tekinthető a pán-európai biztosítási szektor 10,9-es átlagánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik