Belföld

Elégedetlen a budapesti főépítésszel az SZDSZ

Schneller István főépítész leváltását helyezte kilátásba az SZDSZ, amennyiben a szakember nem képes a mainál modernebb Budapest kialakítását elősegíteni.

Szükség van valamiféle újításra a város életében, s ezen közösen gondolkodnak múlt év közepe óta a főépítésszel – közölte sajtótájékoztatón Bőhm András.

Az egyértelmű, hogy a főépítészt senki nem fogja elküldeni, hiába szorgalmazzák azt hosszú ideje kerületi szocialista polgármesterek – jelentette ki a fővárosi SZDSZ-frakció vezetője.

A frakcióvezető szerint a városvezetésnek az eddiginél jobban kell figyelnie az építész szakma, a kulturális és a civil szféra véleményére, akik egy “másmilyen víziót”, az eddigiektől eltérő új szelet gondolnak Budapesten.

Az is határozott elképzelése a városvezetésnek, hogy a főépítész bevonásával, a legjobb nevű, azonosan gondolkodó építész szakmából, valamint a civil és a kulturális szférából egy tanácsadó testületet hoz létre, amely közösen fogalmazza majd meg azt a víziót, amelyben gondolkodnak – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik