Belföld

Kezdődik a nyári útfelújítási káosz

Júniusban a terveknek megfelelően megkezdődhet a budapesti útfelújítási program. Összességében 8 milliárd forintot fordíthat a főváros út- és hídfelújításra.

Idén félmillió négyzetméter aszfaltot tesznek rendbe Budapesten. 12 kerületben összesen 14 útszakasz újul meg teljesen: Óbudán és Békásmegyeren a Szentendrei út az Árpád-hídtól egészen a Pók utcáig, Lipótvárosban a Bajcsy-Zsilinszky út a Nyugati és a Deák tér között, Terézvárosban és Erzsébetvárosban a Király utca a körúttól a Lövölde térig, Kőbányán a Fehér út, a XI. kerületben a Balatoni út és a Budafoki út.

Megújúl Zuglóban a Szugló utca, Rákosmentén a Pesti út, a XVIII-XIX. kerületben az Üllői út, Pesterzsébeten a Vörösmarty utca, Budafok-Tétényben a Barackos út, valamint Soroksáron a Grassalkovich út és a Templom utca bizonyos területei.

További 34 útszakaszt pedig kopásállóbbá tesznek városszerte, így összességében Budapest minden kerületében lesznek útfelújítások. A híd- és felüljáró-felújítások közül a legfontosabbak a Márvány utcai, a Balatoni út több hídja, a Szentmihályi út és a Grassalkovich út felüljárója, illetve a Városligeti tó felett ívelő Millenniumi híd felújítása.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes hozzátette: a regionális fejlesztési tanács a szükséges hibajavítások után napokon belül további, mintegy 300 millió forintot biztosít az útjavításokhoz. Miután a tervezettnél kevesebb pénzbe kerülnek az útjavítások, ezért megteremtődött a lehetősége annak, hogy az állam által erre szánt forrást a kerületekkel közösen fordítsák további főutak felújítására – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik