Belföld

Vasárnap a neten látták az egyik magyar tételt

A középszintű érettségi egyik feladata már vasárnap késő este megjelent az egyik internetes fórumon, állítja egy névtelen levélíró, aki bizonyítékul egy képet is csatolt küldeményéhez. Az internetoldal szerkesztője provokációra gyanakszik.

Információk szerint a www.sg.hu internetes oldal egyik fórumában került ki vasárnap késő este a magyar érettségi egyik lapjának fényképe.

A Hírtv kérdésére az sg.hu ügyeletes szerkesztője elmondta, hogy véleményük szerint provokációról lehet szó. Ha a kép látható is volt fórumukon, az csak időlegesen – öt percig – szerepelhetett, mivel a felhasználók ennyi ideig még eltávolíthatják frissen feltöltött anyagaikat. A szerkesztő azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az érettségi lap fényképét utólag montírozták honlapjuk képére.

Az Oktatási Minisztériumban egyelőre nem állítottak fel válságstábot az ügyben, de a rendőrségen már bejelentették az esetet – jelent meg az MTV online oldalán.

Az oktatási tárca bejelentést tett a nyomozó irodánál, mert olyan információk jutottak a minisztérium tudomására, hogy a hétfői magyar tételek már vasárnap este kikerültek egy internetes oldalra – közölte a közoktatási helyettes államtitkár hétfőn.

Sipos János nem tudta megerősíteni az MTI azon értesülését, miszerint valamennyi középszintű tétel elérhető lenne az interneten, és hogy “kereskednének velük” a diákok. Az MTI úgy tudja: 30-50 ezer forintért kínálják a középszintű matematika tételeket is. A tételek a postai szállításnál kerülhettek ki, vagy középiskolákból juthattak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik