Belföld

Such György lehet a Rádió új elnöke

Hétfőn döntenek a Magyar Rádió új elnökének személyéről. A júliusban leköszönő Kondor Katalin helyére Such György, egykori MTV alelnök a legesélyesebb.

Hétfőn dönt a Magyar Rádió kuratóriuma az új elnökről. Az elnök személyére kétharmados szavazataránnyal a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumának elnöksége tesz javaslatot. Az MTI információi szerint hét igen szavazat és egy tartózkodás mellett a Magyar Televízió egykori alelnökét, Such Györgyöt jelölték a posztra. A civil szervezetek küldötteivel kiegészülő nagykuratórium hétfő délelőtt fog dönteni. Az új elnök megválasztásához kétharmados szavazattöbbség szükséges.

Such György mellett ringbe szállt a tisztségért még Czeglédi Réka, a BBC munkatársa, Láng Balázs, a BBC magyar adásának volt munkatársa, Fodor János televíziós és rádiós műsorvezető, illetve Szayly József, a Petőfi rádió adófőszerkesztő-helyettese is. A jelenlegi elnök, Kondor Katalin megbízatása egyébként július végén jár le. Ha most nem sikerül elnököt választani, következő fordulót tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik