Belföld

Mádlt támogatják a legtöbben a szimpátiaszavazáson

Az elmúlt hetekben összesen mintegy 352 ezren adták le szavazatukat a Fidesz által indított országos szimpátiaszavazáson, és a legtöbben Mádl Ferenc jelenlegi államfőt támogatják.

Eddig 140 ezer szavazat érkezett Mádl Ferencre, 132 ezer Sólyom Lászlóra, 55 ezer Szili Katalinra, 49 ezer Glatz Ferencre és háromezer Gombár Csabára – mondta Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke. Az április 18. óta tartó szavazáson eddig mintegy 30 ezren szavaztak az interneten, és több mint 322 ezren a városokban felállított standoknál, illetve mozgó urnák segítségével.
Rogán Antal egy a többes szavazásra irányuló újságírói kérdésre elmondta, hogy alapvetően bíznak az emberek jószándékában, hiszen a kettős szavazás lehetőségét még az országgyűlési választás esetében is nehezen lehet kiszűrni, ott is csak utólag derül ki.

A soproni választás eredménye azt mutatja, hogy a kormánynak el kell gondolkodnia, hiszen nem csak az emberek túlnyomó többsége, de még az MSZP-szavazók is úgy gondolják, hogy a kormány száz lépés programja nem az emberek valós problémáira ad választ, nem a biztonságérzetet, hanem a félelmet növeli az országban – nyilatkozta Rogán. Elmondása szerint azt tapasztalták, hogy a szavazáson nem csak a polgári oldal, hanem a baloldal szavazói, az MSZP szimpatizánsai is részt vesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik