Belföld

Kizárhatják Atkárit a fővárosi SZDSZ-ből

A keddre összehívott fővárosi SZDSZ-frakció ülésén várhatóan szóba kerül majd Atkári János kizárása a képviselőcsoportból. Atkári a FigyelőNetnek elmondta, reméli, a döntést vita fogja megelőzni.

Böhm András pénteken rendkívüli frakcióülést hívott össze keddre, ahol napirendre kerülnek majd Atkári János főpolgármester-helyettes az elémúlt hetekben nagy vihart kavaró nyilatkozatai is. Egyes források szerint a fővárosi SZDSZ-frakció kizárná soraiból a politikust.

Böhm András, az SZDSZ fővárosi frakciójának vezetője a FigyelőNetnek megerősítette, hogy a holnapi ülésen meg fogják tárgyalni Atkári kijelentéseit, magatartásait. „Hogy erről ki miként fog vélekedni, és végül a frakció milyen döntést hoz, az holnap fog kiderülni. Atkári János kizárása csak találgatás” – mondta Böhm András a FigyelőNetnek.

„Újságíróktól hallottam a hírt, illetve értesültem arról, hogy Böhm András rendkívüli ülést hívott össze. Nem tudom, a frakciónak van-e egyáltalán lehetősége a kizárásomra, illetve ha van egy ilyen frakcióálláspont, akkor miért kell ezért különleges ülést összehívni. Az egész szituáció az MSZMP-s időket idézi, amikor az ülés összehívása előtt megelőlegezték a döntést” – mondta Atkári János a FigyelőNetnek. A politikus elmondta, reméli, hogy nem ez a koreográfia fog érvényesülni, és a szavazást vita fogja megelőzni, amelyben ő is kifejtheti álláspontját. „Én mindig a lelkiismeretem és legjobb szakmai tudásom szerint próbáltam cselekedni, és mindig igazat mondtam. Ha ez csípi valakinek a szemét, azzal nem tudok mit kezdeni” – véli a főpolgármester-helyettes. Hozzátette, ha ki is zárják, az a pozícióit nem fogja érinteni.

Atkári János, aki 1994 óta főpolgármester-helyettesként sokáig Demszky Gábor legfőbb bizalmasa volt, az elmúlt hetekben azonban többször is kritikusan szólt a városvezetéssel összefüggő kérdésekről. A legutóbbi önkormányzati közgyűlésen például vizsgálóbizottságot kezdeményezett a csepeli szennyvíztisztító-beruházás előkészítésének elhúzódása miatt. Ugyancsak kritizálta annak a képviselői bizottságnak a felállítását is, amellyel az elakadt nagyberuházásokat akarták gyorsítani. A szabad demokrata politikus ezen kijelentéseknek köszönhetően elveszítette Demszky Gábor bizalmát, és tavaly novemberben a főpolgármester minden kulcspozíciójától megfosztotta, egyedül az adóügyek felügyeletét hagyta meg neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik