Belföld

Megkezdődtek a választások Sopronban

Győr-Moson-Sopron megyei 7. számú választókerületben az időközi országgyűlési képviselőválasztásra azért volt szükség, mert a mandátum korábbi birtokosa, Szájer József európai parlamenti képviselőként lemondott helyéről a magyar parlamentben.

A soproni választási iroda helyettes vezetője elmondta, hogy a választás második fordulóján vasárnap reggel 7 óráig a választásra jogosultak 0,45 százaléka adta le szavazatát Sopronban és környékén.

Ugyanezért a helyért április 24-én megtartották az időközi országgyűlési képviselőválasztás első fordulóját, azonban az alacsony részvétel miatt az első forduló érvénytelen volt. Április 24-én reggel 7 óráig 0,47 százalékos volt a részvételi arány.

Sopronban és a környező településeken: Ágfalván, Fertőrákoson, Harkán és Kópházán több mint 51 ezer választásra jogosult állampolgár 54 szavazókörben adhatja le voksát hét jelöltre.
A választás akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak több mint egynegyede elmegy szavazni. Az országgyűlési képviselői mandátumot az szerzi meg, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik