Belföld

A Fidesz felajánlásokból fedezi kampányát

A Fidesz a támogatók bevonására, adományokra és ingyenmunkára építi most indult konzultációs sorozatát. Ennek költségei a százmilliós nagyságrendet is elérhetik – írja a Magyar Hírlap.

Az Orbán Viktor által két hónapja elindított, faluparlamentekből, Budapest fórumokból és kérdőívkampányból álló akciósorozat kiadásainak nagyobb részét felajánlásokból fedezi a párt, de a Fidesz állami támogatásból működő alapítványa is hozzájárul a költségekhez. A Fidesz Polgári Magyarországért Alapítványa (PMA) és a konzultációhoz érkező adományok fogadására létrehozott Nemzeti Konzultációért Közhasznú Alapítvány között a napokban született egy támogatási megállapodás, az viszont csak egy hét múlva derül ki, hogy a részben állami támogatásból működő PMA pontosan milyen összeggel segíti az Orbán Viktorhoz kötődő mozgalmat.
Az új konzultációs szervezethez egyébként milliós nagyságrendben érkeznek szimpatizánsoktól származó felajánlások, de sokan természetbeni juttatásokkal – munkaerő, jármű, terembérlet, üzemanyag – igyekszik segíteni a legnagyobb ellenzéki párt akcióit. A hónap végéig kiküldendő konzultációs kérőívek előállítási költségeinek egy részét például a nyomda vállalta magára, a postaköltséget pedig a választókerületi aktivisták, polgári körösök befogásával spórolták meg. A faluparlamentek és Budapest fórumok költségeit azonban mindenütt a helyi szervezetnek kell előteremtenie, ezekhez ugyanis sem a párt, sem az alapítvány nem ad támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik