Belföld

MSZP: százmilliós állami támogatásokat kaptak Orbán barátai

Három minisztériumtól csaknem 597 millió forint állami támogatást kapott az előző kormányzati ciklus idején Orbán Viktor miniszterelnök baráti körének négy tagja - közölte Szabó Zoltán szocialista képviselő.

A parlamenti politikus pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Kékesi Dezső, aki diplomáciai előképzettség nélkül lett Magyarország egyik legfontosabb képviseletének, a párizsi nagykövetségnek a vezetője, több cégén keresztül összesen csaknem 425 millió forintot kapott.

Szabó Zoltán hozzátette, hogy Szász István Attila, aki olyan állami tulajdonú, vagy közvetlen állami befolyás alatt álló cégek jogi képviselője volt, mint a Tokaj Kereskedőház, a Duna Televízió, a CD Hungary, vagy a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht., egy cégén keresztül 7,3 millió forint állami támogatáshoz jutott, míg Madarász László, a Postabank volt elnöke szintén egy cégén keresztül 90 millió forinthoz. Prácser Miklós, akinek neve több ízben is felbukkant az Élet és Irodalomban közzétett jegyzőkönyvekben, 75 millió forintos támogatást kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik