Belföld

A Baumag károsultak Gyurcsány háza előtt is tüntettek

Mintegy ötven Baumag- károsult tüntetett kedden kora este Gyurcsány Ferenc miniszterelnök budai háza előtt. A tüntetők mintegy 13 ezer tagtársuk nevében demonstráltak, akiknek együtt csaknem 40 milliárd forintos befektetését nem fizette vissza a cég.

Patyi István, a Baumag hitelezői választmányának tagja az MTI-nek elmondta: azért jöttek a kormányfő háza elé, mert szerintük a miniszterelnök nem tett semmit, azért, hogy a károsultak pénzükhöz jussanak.
A rendőri engedéllyel és biztosítással megtartott, békés demonstráción megjelent, többségükben nyugdíjas korú károsultak több transzparenst is felmutattak, ugyanazokkal a feliratokkal, amelyekkel hétfőn Medgyessy Péter volt miniszterelnök háza előtt is demonstráltak.
Patyi szerint nincs remény az igazságszolgáltatásra, és már az állam elleni perben sem bízhatnak. A Baumag Ingatlanbefektetési Szövetkezet mintegy másfél éve nem fizet a tagjainak, akik csaknem tíz éve a banki kamatoknál valamivel nagyobb hozam reményében vitték pénzüket a Baumaghoz. A demonstrálók megemlékeztek 41 tagtársukról is, akik az elmúlt másfél évben elhunytak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik