Belföld

Szonda: nőtt Szili népszerűsége

Az elmúlt pár hónapban átrendeződött a politikusi népszerűségi rangsor élmezőnye. Mádl Ferenc megtartotta ugyan vezető pozícióját, de a második helyre lehetséges utódja, Szili Katalin kapaszkodott – írja a Népszabadság.

A dobogó második helyén idáig szereplő MDF-elnök, Dávid Ibolya megítélése az idei évben jelentősen gyengült. A múlt évben Szili jellemzően 51-53 közötti rokonszenvpontszámokat kapott a választóktól, az idén januártól viszont ennél magasabb, 55-57 pont közötti népszerűségi indexeket regisztráltak. Dávid Ibolya pozíciója az idei évben 5 ponttal visszaesett.

Gyurcsány Ferenc esetében is népszerűségvesztést regisztráltak a Szonda Ipsos munkatársai, aminek politikai okai vannak. Januárban a Fidesz támogatói 34 ponttal fejezték ki érzéseiket Gyurcsánnyal kapcsolatban. Az ellenzékiek mostani hozzáállása negatívabb a kormányfőhöz, ezt az általuk adott 23 pont jelzi. Az MSZP-sek körében változatlanul kedvező maradt a megítélése (januárban 75, most 77 pont), de a szabad demokraták és a bizonytalanok véleménye romlott (66 pontról 54 pontra, illetve 55 pontról 45 pontra csökkent a rokonszenvindexe).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik