Belföld

Felére csökkentené veszteségét a Pick

admin

2005. 04. 30. 16:42

A Pick Szeged Rt. célja, hogy veszteségét az idén minimálisan a múlt évi felére csökkentse - tájékoztatta a társaság elnök-vezérigazgatója, Kovács László a Pick Szeged Rt. szombati budapesti közgyűlését követően az MTI-t.

Tavaly a társaságnál az üzemi tevékenység eredménye megközelítette a mínusz 3 milliárd forintot, az adózás előtti eredmény is negatív volt: 6,4 milliárd forint. A cég konszolidált árbevétele mintegy 41 milliárd forintot tett ki, ami hozzávetőlegesen 8 százalékos növekedés az előző évhez képest – mondta az elnök-vezérigazgató.

A veszteséget Kovács László azzal magyarázta, hogy a múlt évben a társaság több cégétől is megvált, például a Ringa Üzletlánc Kft.-től, a Soproni Marhavágóhíd Kft.-től, a Herz Rt.-től, továbbá a Szegedi Paprika Rt.-től. Emellett olyan egyszeri kiadások is terhelték a céget, amelyek veszteségformában jelentek meg a gazdálkodásban.

Az idén az a cél, hogy a következő évek dinamikus növekedését megalapozza a menedzsment a Pick Szeged Rt.-nél. Ezt a Délhús és a Pick Szeged Rt. stratégiai együttműködésével akarják megvalósítani a piacon.

A Délhús ugyanis az Arago Befektetési Holding április közepén történt kivonulását követően a a Pick Szeged Rt.-ben meghatározó tulajdonosi részt kíván szerezni, amelyben jelenleg 31,2 százalékos részaránnyal rendelkezik. Így várhatóan a közeljövőben a Délhús Rt. nyilvános vételi ajánlatot tesz a többi tulajdonosnak.

Kovács László szerint a Pick Szeged Rt.-nél továbbra is a szárazáru gyártása lesz a meghatározó, magyar alapanyagból. Emellett a sonka- és a bacon-gyártást is fejleszteni kívánják. A cégnél 2006-ban a menedzsment már dinamikus növekedéssel számol, amit főként az exportpiacok visszaszerzésére alapoznak.

Az idén a Pick Szeged Rt.-nél 30 milliárd forintot meghaladó árbevétellel és a tavalyinál lényegesen kisebb veszteséggel számolnak. A Pick Szeged Rt. szombati közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a tavalyi gazdasági évről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.