Belföld

Felfüggesztették a NABI közgyűlését

A NABI Autóbuszipari Rt. közgyűlését az igazgatóság javaslatára a harmadik napirendi pont megtárgyalása után felfüggesztették, mivel az igazgatóság a cég 2004. évi auditált üzleti jelentést nem tudta benyújtani.

Rácz András vezérigazgató elmondta: a folytatólagos közgyűlést május 27-re hívták össze.

A pénteki közgyűlésen elfogadták azt az alapszabály módosítást, miszerint az igazgatóság és a felügyelő bizottság tagjait a jövőben 3 évnél rövidebb időtartamra is meg lehet választani.

A részvényesek 2005. május 31-ig újraválasztották az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjait, illetve az FB új tagjának megválasztották az Üzemi Tanács jelöltjét Lauf Istvánt, a társaságtól távozott Szőke Zoltán helyére.

Sztrájkolnak a budapesti üzemben

A NABI budapesti üzemében működő Autóbuszgyártók Vasas Szakszervezete a délelőtti műszakra sztrájkot hirdetett. A munkavállalók az ellen tiltakoznak, hogy még nem sikerült megállapodniuk a cég vezetésével a 2005. évi bérekről. A dolgozók elutasítják a cégvezetés azon törekvését, hogy a tavalyi bérek alatt fizessenek idén.

A társaságnál – részleteiben ismeretlen – átfogó reorganizációs program zajlik immár fél éve. Nyilvánvalóan a program része lehet a dolgozói bérek átalakítása is, melynek során a vezetőség jobban a termeléshez kívánja kötni a kifizetéseket.

A társaságnál délelőtt 6.00-tól 14.00-ig sztrájkolnak a fizikai alkalmazottak Budapesten.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik