Belföld

Atkári a fővárosi koalíció ellen fordult

admin

2005. 04. 29. 09:16

Kétszer is összetűzésbe került a saját frakciójával Atkári János (SZDSZ) helyi adókkal foglalkozó főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésen. A képviselők megszavazták négy fővárosi közműcég vezetői fizetésének 5 százalékos emelését.

Atkári szerint annyira késésben van a 180 milliárd forintba kerülő csepeli szennyvíztisztító építése, hogy Budapest elveszítheti az uniós támogatást, ami a remények szerint eléri a projekt költségének 60 százalékát – írja a Népszabadság. Az ügyben a képviselő javaslatára először vizsgálóbizottság létrehozásáról döntöttek a városatyák. Ennek megszavazása után Bőhm András SZDSZ-frakcióvezető javaslatára rögtön vissza is vonták a városatyák a döntést.

Atkári a főváros tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámoló, vagyis a 2004-es zárszámadás vitája kapcsán is összetűzésbe keveredett a koalícióval. Élesen bírálta a városházi átszervezéseket, többek között haszontalannak tartva a – politikusokból álló – bizottságot, amely a nagyberuházásokkal foglalkozik. Atkári szerint a beruházások 34 százalékos teljesülési aránya a hivatalvezetés súlyos fogyatékosságára vezethető vissza.

A gáz-, a csatorna- és a vízműveknél, valamint a közvilágítással foglalkozó vállalatnál a felügyelőbizottsági, igazgatótanácsi elnökök ezentúl 170-307 ezer, a tagok pedig 112-226 ezer forintot kapnak. E cégeknél a vezető tisztségviselők közül 14-en fővárosi politikusok.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.