Belföld

Atkári a fővárosi koalíció ellen fordult

admin
admin

2005. 04. 29. 09:16

Kétszer is összetűzésbe került a saját frakciójával Atkári János (SZDSZ) helyi adókkal foglalkozó főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés zárt ülésen. A képviselők megszavazták négy fővárosi közműcég vezetői fizetésének 5 százalékos emelését.

Atkári szerint annyira késésben van a 180 milliárd forintba kerülő csepeli szennyvíztisztító építése, hogy Budapest elveszítheti az uniós támogatást, ami a remények szerint eléri a projekt költségének 60 százalékát – írja a Népszabadság. Az ügyben a képviselő javaslatára először vizsgálóbizottság létrehozásáról döntöttek a városatyák. Ennek megszavazása után Bőhm András SZDSZ-frakcióvezető javaslatára rögtön vissza is vonták a városatyák a döntést.

Atkári a főváros tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámoló, vagyis a 2004-es zárszámadás vitája kapcsán is összetűzésbe keveredett a koalícióval. Élesen bírálta a városházi átszervezéseket, többek között haszontalannak tartva a – politikusokból álló – bizottságot, amely a nagyberuházásokkal foglalkozik. Atkári szerint a beruházások 34 százalékos teljesülési aránya a hivatalvezetés súlyos fogyatékosságára vezethető vissza.

A gáz-, a csatorna- és a vízműveknél, valamint a közvilágítással foglalkozó vállalatnál a felügyelőbizottsági, igazgatótanácsi elnökök ezentúl 170-307 ezer, a tagok pedig 112-226 ezer forintot kapnak. E cégeknél a vezető tisztségviselők közül 14-en fővárosi politikusok.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.