Belföld

Tovább bővít a Bosch-csoport

A második legnagyobb külföldi munkaadó folyamatosan bővíti hatvani gyárát. Tavaly decemberben adták át legújabb, húszezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokukat és 2003-2006 között kétezer új munkahelyet teremtenek – írja a Napi Gazdaság.

Az új csarnok építési költsége 13,5 millió euró volt, felszerelése további mintegy húszmillió euróba került a Boschnak, amely Hatvanban az egyik legfontosabb gazdasági szereplő. Az itteni gyár mellett az új gyártósorok beüzemelésével a munkatársak száma fokozatosan nő majd az egri és miskolci üzemekben is.

A cég Hatvanban 1998 óta autóelektronikai részeket gyárt, többek közt gépjármű-műszerfalat, automata sebességváltó- és fékrendszer-vezérlőket, ablaktörlő-motorok irányítórendszerét, motorvezérlő, kormány- és biztonsági rendszereket, valamint a termékcsoportokhoz tartozó szenzorokat.

Világszerte már több mint tizenötmillió gépjárműbe Hatvanból származó elektronikát építettek be. A Bosch hatvani gyára a további növekedéshez folyamatosan keres új dolgozókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik