Belföld

A Nemzeti Konzultációs Testület kérdőívezni fog

Hamarosan 3,6 millió háztartásba juttatja el a Nemzeti Konzultációs Testület kérdőíveit. Orbán Viktor azt várja az akciótól, hogy megmutatja azt a közös célt, amelynek mentén egységesíteni lehet ismét az országot.

Elkészült a Nemzeti Konzultációs Testület kérdőíve. Orbán Viktor még évértékelő beszédében ígérte meg, hogy mindenkit fel fognak keresni otthonukban és megkérdezik a véleményét. A Fidesz elnöke ennek a kérdőívnek a segítségével szeretné megkérdezni az embereket azokról a közös célokról, amelyek mentén egyesíteni lehet az országot.


A testület önkéntes aktivisták segítségével az elkövetkező hónapban 3,6 millió háztartásba juttatja el az űrlapokat, amelyeken öt plusz egy főkérdés található. Többek között rákérdeznek arra, mit tett értünk az ország, miben csalódtunk, mitől félünk, mibe szeretnénk beleszólni mi is, min kéne változtatni, illetve mi legyen a közös célunk.


A válaszok és a közelmúltban indított egyéb akciókból begyűjtött vélemények alapján ezt követően összegző dokumentumot készítenek a testület tagjai, amely megmutatja majd azt a közös célt, aminek a mentén – mint Orbán Viktor fogalmazott – egyesíteni lehetne ezt a megosztott, szétszabdalt és széthúzó országot. A nagyobbik ellenzéki párt elnöke azonban hangsúlyozta, ez nem tekinthető majd kormányprogramnak.


A kérdőíveket egyébként a május közepén megnyíló Nemzeti Konzultációs Irodában, kihelyezett standoknál és vidéki mobil irodákban lehet majd leadni, vagy postán lehet visszaküldeni, sőt, az interneten is kitölthetők lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik