Belföld

A Mol nyerte az Energopetrol-pályázatot

A bosnyák privatizációs szervezet a Mol-INA párost javasolja a boszniai olajtársaság, az Energopetrol vevőjének. A Mol árfolyama nem reagált a bejelentésre.

Az INA-Mol teljes egészében kész átvenni az Energopetrol adósságát. Ezen felül három év alatt 76,7 millió eurót fordítana fejlesztési beruházásra és megtartaná a vállalat mind az 1059 alkalmazottját. A részvénypakettért 5,1 millió eurót ajánlott fel.

Az osztrák OMV 13,2 millió eurót szán az Energopetrol adósságainak törlesztésére és 16,8 millió eurót beruházásokra. A pakettért ajánlott vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A boszniai Euro Inzenjering 32,2 millió eurót ajánl az adósságok törlesztésére és 14,3 millió eurót költene beruházásokra az elkövetkező három évben. A pakettért 12,7 millió eurót kínált fel és 760 dolgozót venne át.

Az Energopetrol 67 százaléka van állami tulajdonban, és Bosznia-Hercegovina legjelentősebb kőolaj- és kőolajtermék kereskedője. 2003-ban 123 877 tonnát értékesített e termékekből, valamint 65 tagból álló töltőállomás-hálózattal rendelkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik