Belföld

SZDSZ-es szervezetek Szili mellett

A baranyai és a pécsi SZDSZ támogatja Szili Katalin államfővé választását, mert a politikus a városhoz köződik. A két szervezet különvéleménye állítólag nem okozott konfliktust a párton belül.

A párt által hangoztatott állásponttal szemben az SZDSZ baranyai és pécsi szervezete támogatná Szili Katalint az államfői posztra. Mint Wekler Ferenc megyei elnök elmondta az MTI-nek, a napokban tartott tisztújítás keretében a városi tagság hosszas vita után, többségi szavazással, a megyei tagság pedig egy konszenzusos beszélgetést követően foglalt állás a kérdésben.


A házelnök mellett az volt a legfőbb érv, hogy pécsi, baranyai politikus, így a szabad demokraták tagsága jó néven venné, ha helyi politikus lenne a köztársasági elnök. Azt még nem lehet tudni, az SZDSZ-re milyen hatással lesz a párt baranyai és pécsi szervezetének döntése, de – mint Wekler Ferenc hangsúlyozta – a lokálpatriotizmus jegyében kitartanak Szili Katalin mellett, mivel ha egy általuk jól ismert személyiséget javasolnak ilyen tisztségre, a megyei szervezetnek az a dolga, hogy támogassa őt, függetlenül attól, melyik párt színeiben indult.


 A megyei elnök véleménye szerint a baranyai és pécsi SZDSZ az elmúlt 15 évben végzett eredményes munkája feljogosítja őket arra, hogy megfogalmazzák véleményüket azokban a témákban, amelyek alapvetően érintik őket. A megyei elnök azonban hozzátette, véleményük kinyilvánításával nem szólítottak fel senkit semmire, nem deklaráltak semmit.


Az SZDSZ pécsi elnöke, Better Zoltán jelezte a pártvezetésnek, hogy helyi szinten így vélekednek az elnökválasztásról, de meglátása szerint ez nem gerjesztett konfliktust a párton belül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik