Belföld

Orbán: a Fidesz akár már holnap is készen áll a kormányzásra

A Fidesz akár már holnap is készen állna arra, hogy a jelenlegi kormány teljesítményét messze meghaladó színvonalon kormányozza az országot - hangsúlyozta Orbán Viktor pártelnök.

“Ha a baj olyan mértékűvé válik, vagy válna, hogy holnap reggel kellene kormányt váltani, akkor a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség képes lenne holnap reggel is a mai kormány teljesítményét messze meghaladó színvonalú munkát nyújtani, és vállalni az ezzel járó felelősséget” – mondta Orbán Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hozzátette: az az örökség, amit a 2006-ban hivatalba lépő kormánynak kezelnie kell, nehezebb lesz, mint az a helyzet, amiben a magyar gazdaság ma van. Hangsúlyozta: a “nemzet összes erejét összesíteni képes” kormányzatra lenne szükség 2006-ban, egy olyan kormányra, amelynek programja a munka világa köré szerveződik. Ki kell tűzni célként a teljes foglalkoztatottságot, három-négy százalék alatt kell tartani a munkanélküliséget, a munkahelyteremtés érdekében segíteni kell a kis- és középvállalkozásokat, valamint állami munkaprogramokat kell meghirdetni – fejtette ki.

Álláspontja szerint a “mai bajok”, gazdasági problémák nagy része a kormányzati rutintalanság, ügyetlenség, tapasztalatlanság számlájára írható. Medgyessy Péter miniszterelnöksége alatt olyan emberek ültek a kormányrúdnál, akiknek volt tapasztalatuk, hogyan kell egy országot irányítani, ma azonban csupa olyan ember ül kormányzati pozíciókban, akik lehet, hogy sikeresek voltak egy-egy privatizációban, vagy a privát gazdasági életben, de nincs tapasztalatuk abban, hogy kell gazdaságpolitikát csinálni és irányítani egy országot – jegyezte meg. Kitért arra, hogy a Fidesz örülne, ha a Nemzeti Fejlesztési Terv kapcsán végre konkrétumokról lehetne egyeztetéseket folytatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik