Belföld

Az európai átlag háromszorosával nőtt Ferihegy forgalma

Az év első negyedében 1,47 millió utas fordult meg Ferihegyen, 35,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az utasforgalom-növekedés háromszorosa volt az európai átlagnak - közölte az üzemeltető Budapest Airport Rt.

Az utasforgalom 30,4 százalékát a diszkont légitársaságok adták. Csak márciusban az utasszám 41,8 százalékkal 581 311 főre emelkedett, beleértve a diszkont légitársaságok 176 312 utasát. A szaporodó úgynevezett low-cost légitársaságok miatt márciusban 840 százalékkal nőtt ezeknek a repülőtársaságoknak a forgalma Ferihegyen.

A repülőtéren az év első három hónapjában összesen 27 540 repülőgép szállt fel és le, ami 25,6 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában. A légiáru-forgalom ugyanakkor 6 százalékkal 15,627 tonnára mérséklődött.

A Légitársaságok Nemzetközi Szövetségének (IATA) elemzése szerint a világ harmadik leggyorsabban fejlődő légiközlekedési piaca lesz Magyarország a következő években. Kína és Lengyelország áll az IATA elemzése szerint a lista élén. Európában évi 9 százalékos forgalombővüléssel számol szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik