Belföld

Leépítéseket tervez az új agrárminiszter

Személyi változásokat és kemény fellépést ígér az új agrárminiszter.

Három napon belül megnevezi munkatársait a frissen kinevezett földművelésügyi miniszter – derül ki a tárcavezetőnek a Napi Gazdaságban megjelent interjújából. Gráf József szerint szükség van személycserékre és ez akár létszámcsökkentést is jelenthet.


A miniszterjelölt kiemelt fontosságot tulajdonít annak, hogy a tárca munkatársai terepen találkozzanak a termelőkkel, gazdálkodókkal. Ugyanis nem jó megoldás az, hogy a fővárosból leveleznek az érintettekkel – véli Gráf.


Mindehhez szükség lehet az agrártárcánál létszámcsökkentésre, ugyanis a jelenlegi támogatási struktúra ellátáshoz kevesebb ember is elegendő. Azonban nem hajlandó engedni a minőségből.


Gráf tarthatatlannak nevezte, hogy az uniós tagállamok közül egyedül Magyarország nem volt képes a földalapú támogatások szétosztására. Csak itthon nincs megfelelő raktárhely, ahova a takarmányt szállíthatnák és a magyar termelők teljesen kiszolgáltatottak. Emellett Gráf sérelmezi, hogy a piaci nyitottságra hivatkozva olyan élelmiszerek kerülnek az országba, amelyek alapvető állat-, és növény-egészségügyi szempontoknak nem felelnek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik