Belföld

Gyurcsány kicsit marasztalja Némethet

A kormányfő a távozó agrárminisztert kiváló szakembernek tartja, ezért más szerepben számítana a munkájára. Gyurcsány Ferenc szerdán kijelöli, ki lesz a BM közigazgatási államtitkára.

Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádiónak adott, kedden reggel sugárzott nyilatkozatában a területen várható gyorsított tempóval indokolta az agrártárca vezetőjének menesztését. Ezért nagyon szeretné, hogyha olyan munkát tudna ajánlani a volt miniszternek, amiért ő hajlandó lenne dolgozni a kormánynak és az országnak.


A szaktárca új vezetőjének kinevezését indokolva megismételte hétfői, a személycsere bejelentésekor tett kijelentését: olyan személyt keresett a kormányciklus utolsó egy évére, aki menedzserként az igazgatást, “a bonyolult szervezeti világot” ösztökélni tudja.


Amikor erőteljesen bele kell lépni egy rendszer működésébe, akkor azt jobban meg tudja csinálni az, aki az elmúlt három évben nem volt ott, akit nem kötnek emberi érzések, kapcsolatok – indokolta döntését Gyurcsány. Aki szerint mindössze ez van a változás hátterében, sem több, sem kevesebb, s az az állítás sem felel meg a valóságnak, hogy Németh Imrét már korábban meneszteni akarta, és akkor csak a gazdademonstráció miatt halasztotta el a döntését.


Kérdésre válaszolva a kormányfő tagadta, hogy le kívánja váltani belügyminiszterét. Azonban a szerdai kormányülésen bejelenti, hogy ki lesz a belügyi tárca új közigazgatási államtitkára, miután Szilvásy György hétfői hatállyal a Miniszterelnöki Hivatalba távozott.


A kormányban várható esetleges újabb személyi változtatásokat firtató kérdésre a miniszterelnök nem kívánt válaszolni, de többször megismételte: ha lesznek személyi döntések, akkor arról tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik