Belföld

GERENDÁS KONCERT

A Holocaust és a második világháború befejeződésének 60. évfordulója alkalmából különleges helyet választott Gerendás Péter Memento című új albumának koncertbemutatójához. A premier május 2-án, 19.30 órakor a Dohány utcai Zsinagógában lesz.

A koncert másik különlegessége, hogy a dobfelszerelésnél a művész mindössze 7 éves (!) fia, Dani ül.

Az előadáson fellépnek a lemezen is közreműködő művészek: Gáti Oszkár, Bíró Eszter, Orosz Zoltán, Wolf Péter, valamint az Amarillys vonósnégyes.

Gerendás Péter új dalai a múlt fájó emlékeit idézik. A szerzemények a holocaust áldozatainak állítanak emléket. A Művész zeneileg és gondolatilag gondosan megkomponált egységű szerkezetbe foglalta érzéseit. Az albumot hallgatót megérinti mindaz a fájdalom, szomorúság, elkeseredettség és tehetetlenség, amelyet az értelmetlen vérontás vált ki minden érző emberből.

A lemezen felcsendül néhány örökérvényű dal, természetesen az album hangulatának megfelelő új hangszerelésben (például a Százéves pályaudvar, Ötezer éves kő), hallhatók rajta új szerzemények (Többé nem akarom, Ugye nem fordulsz el tőlem?) és néhány feldolgozás is (A Yiddishe Mame, Hová tűnt a sok virág). Külön érdekesség Radnóti Miklós csodálatos verse, a Hetedik ecloga Gáti Oszkár tolmácsolásában, amelyhez Péter komponált kísérő dallamot.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik