Belföld

Alig drágulnak a balatoni szállások

A korábbi években jelentkező keresletcsökkenés miatt nem drágulnak a balatoni szálláshelyek számottevően az idén, sőt lesznek olyanok, akik olcsóbban kínálják majd a főszezonban szállásaikat – írja a Világgazdaság.

Magyar Turizmus Rt. balatoni regionális turisztikai projektirodájának legfrissebb felméréséből kiderül, hogy tavaly egyébként a Balatonnál közel 13 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma. A visszaesést legfőképpen a közép-európaiak elmaradása okozta, de folyamatos a német nyelvterületről érkezők visszaesése is.

Az iroda vezetője, Kovács Miklós az árfelmérés kapcsán a Világgazdaságnak elmondta, hogy a négycsillagos szállodák esetében átlagosan négyszázalékos áremeléssel kell számolni a tavalyi évhez képest. A megkérdezett tíz hotelből azonban négy olyan is akadt, amelynél egyáltalán nem lesz növekedés.

A háromcsillagos szállodáknál átlagosan 2,4 százalékos drágulás várható. Az olcsóbb szálláshelyet kínálók között többségben vannak azok a szolgáltatók, akik tavalyi áron nem változtattak. A magánházaknál sem nagyon valószínű az emelkedés, hiszen az elmúlt években náluk esett vissza legnagyobb mértékben a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik