Belföld

Katasztrofális méretű árvízre már nem kell számítani

admin
admin

2005. 04. 24. 17:42

Javult az árvízi helyzet, ahol eddig másodfokú volt a készültség, ott vasárnap vissza lehetett lépni az első fokú védekezési szintre. Néhány helyen meg is lehetett szüntetni a védekezést.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság ügyeletese, Szentiványi Árpád elmondta, hogy jelenleg 1250 kilométer töltésen van első fokú védelmi készültség, legnagyobb részt a Tiszán, a Zagyván, a Kettős- és Hármas-Körösön, a Maroson és a Sajó torkolati részén.

Az elkövetkező napokban várható csapadék mennyisége okozhat vízszintemelkedést, de katasztrofális árvízre nem számítanak. Az ügyeletes ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy ahol nagy mennyiségű csapadék esik, ott továbbra is előfordulhatnak helyi vízkárok.

A folyók felső szakaszain apadás tapasztalható, Záhonytól lefelé a Tisza még árad, a Közép-Tiszán Szolnok térségében még több hétig tartó védekezésre kell számítani.

A belvízről szólva Szentiványi Árpád elmondta, hogy továbbra is körülbelül 60 ezer hektár az elöntött területek nagysága. A folyók tartósan magas vízállása miatt sok helyen kell szivattyúzni a belvizet a csatornákba.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.