Belföld

A meleg házasságok ellen szólt a Vatikán

Alfonso Lopez Trujillo bíboros, a családokért felelős pápai tanács elnöke "igazságtalan" törvénynek nyilvánította a spanyol parlament által elfogadott az egyneműek házasságát és gyermek örökbefogadását engedélyező törvényt.

Trulillo a Corriere della Seranak nyilatkozva emlékeztetett, hogy az új pápa, XVI. Benedek is kifejtette nemrég, még a hittani kongregáció elnökeként, hogy mennyire “rombolónak” tartja a homoszexuálisok házasságának tervezett engedélyezését Spanyolországban.

A bíboros a nyilatkozatában ugyanakkor bizonygatta, hogy az egyház nem alkalmaz hátrányos megkülönböztetést a homoszexuálisokkal szemben és segíti őket. “Az egyház nem fogadja el, hogy a homoszexuálisok élcelődések, sértések és embertelen megjegyzések célpontjai legyenek. Ők olyan személyek, akik megérdemlik a szeretetünket, a támogatásunkat és a segítségünket” – hangsúlyozta a családokért felelős pápai tanács elnöke.

José Luis Rodriguez Zapatero spanyol kormányfő korábban a parlamenti szavazás előtt leszögezte “mélységes tisztelettel fogadja, bármit is mond majd az új pápa” a homoszexuális házasságok engedélyezésől, ám hangsúlyozta, hogy a demokrácia garantálja a vallás- és véleményszabadságot, akárcsak annak szabadságát, hogy a választók akaratával összhangban megvalósuljon egy politikai elképzelést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik