Belföld

Magyarországra jöhet Hankook dél-koreai gumigyár

A vezető dél-koreai gumiabroncsgyártó, a Hankook Tire szóvivője elmondta, hogy Szlovákia, Lengyelország és Magyarország áll versenyben új gyárukért.

A Hankook szóvivője, Kim Szung Dzsong a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy várhatóan május közepén döntik el, hogy Szlovákia, Magyarország és Lengyelország közül melyiket válasszák európai üzemük helyszínéül. „Hogy melyikük győz, az attól függ, melyik ország ajánlhatja a legtöbb kedvezményt, például adócsökkentést – mondta a szóvivő.

Előzőleg, egy meg nem nevezett bennfentes tájékoztatását idézve, a hírügynökség azt jelentette, hogy a Hankook a nyugat-szlovákiai Léván építi fel új európai üzemét, 500 millió euróért. – A Hankook magyarországi, lengyelországi és szlovákiai telephelyeket mérlegelt, és Szlovákiát választotta – mondta ez a tájékoztató, és hozzátette, hogy néhány részletet még meg kell tárgyalni a szlovák kormánnyal, de nem közölte, hogy mik ezek a részletek. Azt mondta, hogy az új üzemben várhatóan 1500-an kapnak munkát.

A szlovák gazdasági minisztériumban a hírügynökség érdeklődésére nem kommentálták az értesülést, csak annyit mondtak, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak több nagy beruházóval a járműiparból is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik