Belföld

A Művészetek Palotájában nyílt meg a sajtófotó kiállítás

Csaknem ezer fotó tekinthető meg a XXIII. magyar sajtófotó kiállításon, amely csütörtökön nyílt meg a márciusban átadott Művészetek Palotájában.

“Bízunk benne, hogy a Művészetek Palotája méltó helye lesz egy ilyen múltra visszatekintő kiállításnak” – mondta Koncz Ernő, az intézmény kommunikációs igazgatója.

A magyar fotóriporterek munkáit felvonultató, május 15-ig látható tárlat mellett az MTI 2003-ban elhunyt fotóriportere, Pálfai Gábor alkotásaiból nyílt emlékkiállítás, A meglesett pillanat címmel a National Geographic mutat be válogatást a magazinban megjelent képekből, illetve Párbeszéd 2004 címmel nyílt kiállítás.

A Hogy a képek híresek, a hírek képesek legyenek című tárlat és az ahhoz kapcsolódó három fotókiállítás ingyenesen tekinthető meg.

Az eseményen átadták a sajtófotó pályázat díjait is. A XXIII. magyar sajtófotó pályázat mindkét nagydíját Dezső Tamás szabadúszó fotóriporter nyerte el: a MÚOSZ elismerését Az Ügető végnapjai, az André Kertész-nagydíjat Józsefváros című munkájáért kapta a Féner Tamás vezette zsűritől. A Hír – eseményfotó (egyedi) kategóriában az I. díjat Riskó Gáspár (Reggel/Axel-Springer), a II. díjat Simon Márk (168 óra), a III. díjat Isza Ferenc (Népszava) kapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik