Belföld

Kacsa volt az OTP török akvizícója

A Denizbank után az OTP is hivatalosan cáfolta azokat a péntek reggeli török lapértesüléseket, melyek szerint a legnagyobb magyar bank bevásárolt volna Törökországban.

Az OTP Bank érdeklődik a török piac iránt, azonban a szóba jöhető bankok egyikével sem, így a Denizbankkal kapcsolatban sem született semmilyen szerződés – nyilatkozta az MTI-nek Wolf László, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese. Amint a folyamat olyan szakaszba ér, az OTP tájékoztatja a közvéleményt – tette hozzá a banki vezető.

Mindezt azt követően nyilatkozta Wolf László, hogy a török Denizbank is cáfolta a portfolio.hu-nak a török lapokban megjelent péntek reggeli akvizíciós híreket. Az esetleges felvásárlásról szóló hír hatására péntek délelőtt felfüggesztették a Denizbank részvényeivel való kereskedést, de délután már ismét forognak a parketten a papírok.

A Budapesti Értéktőzsdén pedig az OTP-papírok ára csaknem 4 százalékot drágult délelőtt 11 óráig, miközben maga a BUX-index két százalék körüli mértékben emelkedett.

A régióban egyre-másra hadállásokat kiépítő OTP a közelmúltban már megnevezte Törökországot is, mint potenciális célpontot, jóllehet Szerbia és Románia a nyilatkozatok alapján eddig prioritást élvezett. Nemrég elkelt a török TEB és a Disbank is, így már csak gyakorlatilag egyetlen maradék értékes prédának, a Denizbanknak nincs új tulajdonosa. A pénzintézet a török bankszektor 11. legnagyobb bankja, piaci kapitalizációja a 900 millió dollárt közelíti. A Denizbank a Zorlu Group tagja, amelynek vállalatai az energiaiparban, a textiliparban és tartós cikkek gyártásában is érdekeltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik