Belföld

Draskovics a villamos művek elnöke lehet

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) Draskovics Tibor távozó pénzügyminisztert javasolja a közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Művek Rt. (MVM) igazgatóságába.

A privatizációs szervezet igazgatósága csütörtöki ülésén adott mandátumot az MVM közgyűlésére – közölte Oravecz Péter, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója.

Arra a kérdésre, hogy a volt pénzügyminiszter a várományosa-e az elnöki posztnak, amint arról a Magyar Nemzet pénteki száma írt, Oravecz Péter azt válaszolta: az MVM igazgatóságának elnökét az MVM igazgatósága választja meg, személyére nem az ÁPV Rt. tesz javaslatot.

Jelenleg Vági Márton, az ÁPV Rt. vezérigazgatója az MVM igazgatóságának elnöke.  

A Fidesz közleményben reagált a hírre, melyben megfogalmazták, hogy véleményük szerint nagy baj, ha bukott pénzügyminisztert kíván a szocialista kormány a Paksi Atomerőmű állami tulajdonosának, az MVM Rt.-nek az élére állítani. Az atomerőműben ugyanis a fizika törvényei maguktól is működnek, viszont nincs helye a számokkal való bűvészkedésnek és az adatok kozmetikázásának, mert az mindannyiunk biztonságára mehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik