Belföld

Veres új adózókat ígér

Mintegy 500 ezer - 1 millió, a fekete- és a szürkegazdaságban ténykedő, eddig nem adózó magyar járul majd hozzá a közkiadásokhoz - ígéri a kijelölt pénzügyminiszter. Veres János szerint adócsökkentés is lesz.

Lesz további adócsökkentés Magyarországon és a szociális ellátó rendszer egyes elemei is átalakulnak a következő hónapokban – jelentette ki Veres János kijelölt pénzügyminiszter a Magyar Televízió Este című műsorában.


Az iparűzési adó nem szűnik meg januártól, de változtatására két lehetőség kínálkozik: vagy a társasági adóból való leírhatósága nő, vagy kiváltja a társasági adó mértékének emelése – fogalmazott Veres János. Hozzátette: a mostani iparűzési adó csak rövid ideig marad fenn, ugyanakkor az önkormányzatok iparűzési adóból származó bevételeinek eltűnését máshonnan kell pótolni.

Csütörtök reggel a köztévé Napkelte című műsorában a akijelölt miniszter elmondta: olyan intézkedéseket vezetnek be, melyek révén a jövőben azok is fizetnek majd közterheket, akik eddig nem tették. Becslése szerint ez mintegy 500 ezer – 1 millió, a szürke és a fekete gazdaságban tevékenykedő embert érinthet.


Veres János ismételten megerősítette, hogy tartható az idei államháztartási hiány, és közölte: nincs kész reformelképzelés bármelyik nagy elosztórendszer gyökeres megváltoztatására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik