Belföld

Sulinet 3: csak a nagyok maradhatnak

A Sulinet Expressz új szakaszában csak a legalább száz eladási végponttal és szervízháttérrel rendelkező kereskedők vehetnek részt, így az eddigi beszállítók 90 százaléka kimarad a programból – adta hírül a Napi Gazdaság.

A piac szereplői szerint az új pályázati kiírás amellett, hogy csak a nagy cégeket engedi a Sulinet közelébe, a garanciális feltételek szigorítása miatt 10-15 százalékos árnövekedést is hozhat.


Az új szabályok szerint ugyanis csak olyan cégek vehetnek részt a beszállítói tenderen, amelyek vállalják az üzleteikben a helyszíni garanciát, és 15 napon belül kicserélik a hibás alkatrészeket. Míg a legtöbb kereskedő csak úgy tudja megoldani, hogy a megemelkedett szervízköltségeket a vásárlóra hárítja, a Tesco például nem számol árnövekedéssel – írja a lap.

A szaktárca a Sulinet Expressz 3-mal elkezdte az anyagi szerepvállalás csökkentését és azt reméli, hogy az átmenet lesz egy olyan program számára, amely a későbbiekben állami támogatás nélkül is vonzó termékeket ad majd a vásárlóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik