Belföld

Új adózókat és hiteleket ígér Veres

Sikeres Magyarországért címmel új hitelprogramot indít a kormány, melynek részleteiről a hétvégén tárgyalnak az érintett miniszterek – mondta Veres János az Országgyűlés Költségvetési és Pénzügyi bizottsága előtt . A kijelölt pénzügyminiszter szerint nincs szükség pótköltségvetésre és 2010-ben lesz magyar euró.

A miniszterelnök által meghirdetett 100 kis lépés politikájának egyike eleme lesz a”Sikeres Magyarországért” hitelprogram, melynek részleteiről még nem döntött a kormány – mondta bizottsági meghallgatásán a kijelölt pénzügyminiszter.

Veres János közölte: mintegy egymillió munkaképes magyar nem vesz részt a közteherviselésen, ezért miniszterként egyik legfontosabb célja az ő bevonásuk az adózás rendszerébe.

A pénzügyi tárca kijelölt vezetője elmondta: kinevezése után a minisztérium más rendszerben, szigorúbb határidőkkel ellenőrzi majd az áfa-visszautalásokat. Veres János úgy vélte, hogy idén nem lesz szükség pótköltségvetésre, és 2010-ben euróval fizethetünk majd Magyarországon. Közölte azt s, hogy a minisztérium politikai államtotkára Katon Tamás marad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik