Belföld

Megvették Hollywood magyar szoftverbeszállítóját

Az Autodesk Inc. szoftveróriás mintegy 2,9 milliárd forintért megvásárolja a digitális fénykezelési szoftvereket kifejlesztő budapesti székhelyű Colorfront Kft.-t – értesült a Napi Gazdaság.

A két cég kedden aláírt szerződése szerint az ügyletet az elkövetkezendő másfél hónapban le zárják. A 180 millió forintos saját tőkéjű céget egy debreceni testvérpár, Jászberényi Márk és Áron alapította a 90-es évek végén.

A megvilágítás megváltoztatására alkalmas programjuk a Lustre A gyűrűk ura című filmtrilógia első részében debütált, de találkozhattunk vele a Pixar két utolsó mozijában, A hihetetlen család és a Nemo nyomában is, de többek közt a Pókember 2, a Nagy hal, a Passió, A Karib-tenger kalózai, valamint a Kapitány és katona című filmekben is felhasználták a programot.

A cégvásárlás után Jászberényi Márk az Autodesk Media and Entertainment Division kutatás-fejlesztési csapatát erősíti majd Montrealban, míg testvére a fúziót irányítja Budapesten. A magyar cég alkalmazottai pedig az Autodesk Hungary Kft. részeként folytatják munkájukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik