Belföld

Külföldről-külföldre is szállít a Malév

A Malév a nyári időszakban Budapest érintése nélkül indít járatot Dublin-Athén, Helsinki-Athén, Sármellék-München és Sármellék-Stuttgart között - jelentették be szerdán a légitársaság vezetői sajtótájékoztatón Budapesten.

Hónig Péter, a Malév Rt. elnöke úgy vélekedett, hogy a társaság ezzel elkezdte versenyképességének fejlesztését.

Gönci János, a Malév Rt. vezérigazgatója hangsúlyozta, Magyarország európai uniós csatlakozása tette lehetővé a légitársaság számára, hogy szabadon, bejelentéssel repülhessen európai városokba. A sármelléki repülőtérre érkező-induló járatok beállításával a német turistákra építenek. 

Zboray András, a Malév kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta, hogy piackutatásuk szerint a Sármellékről induló járatok 65-70 százalékos, a másik kettő 55-65 százalékos kihasználtság mellett nyereségesek lesznek.

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkózásért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy a kormány 2004-ben 718 millió forinttal támogatta a regionális repülőterek fejlesztését. Ezen kívül a múlt évben 300 millió forinttal, a Balatoni Fejlesztési Tanács 60 millió forinttal járult hozzá a sármelléki repülőtér beruházásához. Az idén a kormány 483 millió forintot irányoz elő a repülőterek és vállalkozói övezetek támogatására.

A Malév tájékoztatása szerint Dublinból és Helsinkiből heti háromszor indulnak a járataik Athénba és vissza június 1-je és szeptember 29. között. Sármellékre hetente egyszer érkeznek járatok Stuttgartból, illetve Münchenből és vissza július 1. és szeptember 24. között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik