Belföld

Sajtópert nyert Demszky

Helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet, a Budapesti Reggelt és a Színes Bulvár Lapot keddi, első fokú, nem jogerős ítéleteiben a Fővárosi Bíróság (FB) Demszky Gábor horvátországi ingatlanvásárlásával kapcsolatban - közölte a főpolgármester jogi képviselője.

A határozatok szerint a lapok valótlanságokat híreszteltek megjelent cikkeikben, a többi közt valótlanul állítva azt, hogy Demszky Gábor megtévesztette a horvát adóhatóságot, és a nyaraló adásvételi szerződése nem volt valós, valamint, hogy az épületeket feketemunkásokkal újíttatta fel.

Pataki Árpád bíró, ítéleteiben többször arra hívta fel a figyelmet, hogy a hírt közlő médiumnak objektív felelőssége van, tehát a megjelentetett állítás valóságtartalmáért akkor is felelős, ha azt egy másik hírforrásra hivatkozva adja közre. A bíró ezzel utalt arra, hogy az említett állításokat először egy horvát hetilap jelentette meg, és ezt követően kerültek a magyar napilapok oldalaira.

A FB a Színes Bulvár Lapot és a Magyar Nemzetet egy-egy tárgyaláson, míg a Budapesti Reggelt két eljárásban kötelezte helyreigazításra, nem jogerősen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik