Belföld

Újabb Jukosz-vagyonrészeket zároltak

admin

2005. 04. 19. 11:39

A moszkvai döntőbíróság a Jukosz olajcég újabb fontos vagyonrészeit fagyasztotta be volt fő termelőegysége, az állami Rosznyefty ellenőrzése alá került Juganszk 6 milliárd dolláros kárigénye nyomán.

A Juganszk többek között azzal vádolta meg volt anyacégét, a Jukoszt, hogy korábban transzferárakat alkalmazott a rovására. A világpiaci árnál olcsóbban vette tőle az olajat és azt nemzetközi árakon adta el offshore strómancégek közbeiktatásával.

A két hete kiadott döntőbírósági végzés elrendelte a Jukosz megmaradt fő termelőegységei, a Szamaranyeftegaz és a Tomszknyefty, valamint több finomító és feldolgozó cég részvényeinek zárolását. A Jukosz megerősítette, hogy e hónap elején megkapta a befagyasztási végzést.

Eközben a feldarabolás alatt álló olajcég volt vezére és üzlettársa, Mihail Hodorkovszkij és Platon Lebegyev ellen az orosz ügyészség az április 27-én esedékes ítélethirdetés után előhozakodhat az új, pénzmosási vádakkal – írja az Izvesztyija az egyik védőügyvédre hivatkozva. A két vádlott a maximális tíz évhez közeli büntetés kiszabására számíthat az adózás alóli kibújás és bűnszövetkezetben véghezvitt nagystílű csalásért lefolytatott jelenlegi perben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.