Belföld

Orbán Viktor később vesz elégtételt

admin
admin

2005. 04. 18. 09:01

A Fidesz elnöke szerint hazugság, hogy miniszterelnöksége idején törvénytelenséget követett volna el, vagy arra készült volna, így miután a cég várhatóan helyreigazítási pert indít, ő is elégtételt vesz majd.

“Ha bárki azt meri állítani, hogy én valaha is törvénytelenséget követtem volna el miniszterelnökként, vagy ilyesmire készültem volna, akkor azt kell mondanom, hogy egész egyszerűen hazudik, és ha ilyet mond vagy ír valaki, akkor elégtételt is kell majd kérnem” – jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Televízió vasárnap esti A szólás szabadsága című műsorában.

Az ellenzék vezetője elmondta, hogy az Élet és Irodalom című lap cikkében érintett cég helyreigazítást kért, majd miután a lap ezt nem tette meg várhatóan per is lesz az ügyből. A korábbi miniszterelnök a további jogi lépéseket a per kimeneteléhez kötötte. Ugyanakkor, nem lepte meg a személyét ért támadás, mert “egy évvel a választások előtt ez így szokott történni” – mondta.

A pártelnök cáfolta, hogy taggyűléseken vett volna részt, hogy törvénytelen támogatást kapott volna feleségének volt cége, vagy hogy valamilyen módon meg akarta volna szerezni a Tokaj Kereskedőházat. Azt azonban elárulta, hogy felesége ilyen természetű ügyekben meg szokta kérdezni: “Azt biztosan mondtam, hogy miután a törvény lehetővé teszi, hogy pályázzon a feleségem is ezekre a mezőgazdasági támogatásokra, azt mondtam, hogy ezt bátran tegye meg, de semmiképpen ne ő, illetve az ő cége kapja a legtöbb támogatást”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.