Belföld

Még több ellenőrt vet be a BKV

Növeli jelenlegi 400 fős ellenőri gárdájának számát a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt., hogy a metrókon esetenként változó helyszíneken fenntarthassák a szigorított bejárati ellenőrzéseket és a felszínen is hatékonyan működhessenek.

Menyhért László vezérigazgató-helyettes a cégnél tartott tájékoztatón elmondta, hogy naponta átlagosan tíz jelzést kapnak az utasoktól a szigorított ellenőrzés bevezetése óta, közülük heten üdvözlik az új gyakorlatot.

A vezérigazgató-helyettes cáfolta azt a felvetést, miszerint fizikailag bántalmaznák a biztonsági őrök azokat, akik jegy nélkül akarnak bejutni a metró területére. Közölte: az viszont feladatuk, hogy szükség esetén mozgásukban gátolják, akadályozzák, elállják azok útját, akiknek nincs jegyük.

Hangsúlyozta: az ellenőrök “fizikailag nem bántalmazhatnak” senkit, hozzátette: “ha ilyen van, ezeket az eseteket mindennap átbeszéljük a biztonsági szolgálatokkal, mi ilyet nem kérünk tőlük”.

Elmondta továbbá, hogy pár év múlva bevezetik a csipkártyás jegyrendszert, megváltozik az ellenőrzés rendje. A földalatti járművek bejáratánál ugyanis állandó ügyelet lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik