Belföld

Stadler: megfeleltünk a MÁV-tender kiírásának

A Stadler Bussnang AG 100 százalékos tulajdonosa, a Stadler Rail AG konszolidált mérlegét nyújtotta be a motorvonat tenderen, ezzel megfelelt a MÁV Rt. által kért adatszolgáltatási feltételeknek - közölte a Stadler AG magyar partnere, a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. vasárnap.

A közlemény szerint a megadott adatok alapján a MÁV Rt. a Stadler Bussnang AG-t a pályázaton történő részvételre alkalmasnak minősítette.

A Stadler ismertetése szerint a tenderen résztvevő pályázók pénzügyi, gazdasági és műszaki alkalmasságának igazolására a MÁV Rt. a Közbeszerzési Értesítő 2004. évi 49. számában közzétett tender felhívásának 8. pontja alapján a pályázók utolsó 3 lezárt pénzügyi évi (2000., 2001., 2002.) auditált mérlegének (egyszerűsített mérlegének, beszámolójának vagy konszolidált mérlegének) benyújtását írta elő.

A Stadler Bussnang AG hosszú évek óta számos nemzetközi tenderen indul el. A svájci számviteli szabályok szerint a Stadler Bussnang AG nem köteles saját nyilvános pénzügyi beszámolót készíteni, így minden eddigi pályázatában anyacége csoportszintű konszolidált mérlegét nyújtotta be.

A közlemény szerint a Stadler AG és annak magyar partnere a Ganz Transelektro Közlekedési Rt. továbbra is biztos abban, hogy a leggazdaságosabb és műszakilag legjobb ajánlatot adta be, amely alapján a MÁV a FLIRT típusú motorvonatot hirdette ki győztesként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik