Belföld

Orbán szerint Mádl maradhatna

Orbán Viktor volt kormányfő lehetséges megoldásnak tartja, hogy Mádl Ferenc maradjon az államfő.

Orbán Viktor a Vasárnapi Újságban olvashatóak szerint kijelentette, úgy véli Magyarország polgárainak túlnyomó többsége elégedett azzal a teljesítménnyel, amit Mádl Ferenc nyújtott, mint köztársasági elnök. Olyan köztársasági elnöke van az országanak, aki kiválóan teljesített, aki a nemzeti egységet képes volt képviselni, aki nem szolgáltatta ki magát, nem adta be a derekát se a kormánykoalíciónak, sem az ellenzéknek, mindig fölénk tudott emelkedni.

Hozzátette, úgy látja, ezt az embert a mostani kormánykoalíció egész egyszerűen hatalmi megfontolásokból akarja leváltani.

Mint mondta:”úgy látom, ahogyan Göncz Árpád is két cikluson keresztül az Alkotmány által megengedett időtartam maximumáig szolgálta az országot -, az egyik lehetséges megoldás az volna, ha félretennék a pártpolitikai szempontokat a koalíciós pártok, és azt mondanák, miért is kellene változtatni.

Nyakó István, az MSZP szóvivője reagálásábán elmondta: ezek után nem értik, hogy miért van szükség a Fidesz által kezdeményezett szimpátia-szavazásra.

Az SZDSZ országos tanácsának elnöke, Pető Iván nem tartotta valószínűnek, hogy a kormánypártokat befolyásolná Orbán Viktor kijelentése.

Gémesi György, az MDF frakcióvezető-helyettese ugyancsak furcsának találta a felvetést, mivel Mádl Ferenc az elmúlt időszakban többször is elmondta, hogy a jövőben nem vállalja az államfői tisztséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik