Belföld

Ki mer gazdag lenni?

„A hálózatépítés, mint minden más üzleti vállalkozás, önmagában se nem jó, se nem rossz. Mi, emberek tesszük ezzé vagy azzá. Szép és jó – ha szépen és jól csináljuk"
Ezekkel a sorokkal kezdi könyvének bevezetőjét dr. Telkes József, aki pszichiáteri hivatását előbb fejvadászatra cserélte, majd pedig az egyik nagy forgalmú nemzetközi értékesítési hálózat legsikeresebb magyar vezetője. 2002-ben saját céget indított, amely 2004-ben majdnem meghússzorozta a forgalmát. Jelenleg a szakma érdekképviseleti szervezetének megteremtésén, a Független Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetéségn dolgozik. A hálózatos vilgban szerzett tapasztalatait kevés számú, állandó üzletfeleinek nyújtott szervezetfejlesztési és vezetési tanácsadói gyakorlatában hasznosítja. Mi lehet - mondja - tökéletesebb értékesítési szervezet, mint ahol minden egyes ember egyszemélyes profitcenter, és ráadásul - legálisan! - vállalkozóként, a saját eszközeivel dolgozik?

Összeegyeztethető-e a hálózatos értékesítés az orvosi hivatással? Vajon valóban pályaelhagyó lett dr. Telkes József?

A „Ki mer gazdag lenni?” című könyv válasz ezekre a kérdésekre.

A könyv olyan szerző tollából származik, aki mint lélekgyógyász felismerte a hálózatépítés személyiségformáló, pszichoterápiás hatását, és tanulmányozni kezdte a különböző hálózatokat, illetve a legjelentősebb hálózatokban dolgozó sikeres emberek személyiségét és a sikerhez vezető módszereket. Tapasztalatait szerette volna könyv formájában közkiccsé tenni, és azért, hogy belülről is lássa a hálózatépítést, 1994-ben belépett az általa összeállított szempontok alapján kiválasztott ígéretesnek tűnő hálózatba. Az azóta eltelt idő igazolni látszik döntését: a könyv nyomdába adásakor dr. Telkes József már siekres hálózatépítő, és a beavatottak tudásával ír arról, mi is a hálózatépítés.

A könyv néhány érdekes sikertörténet után a multilevel marketing, rövidítve MLM hálózatok kialakulásának történetét, majd a szerzőnek az MLM rendszerekkel való személyes találkozását meséli el. Megvilágítja azt is, tulajdonképpen mi az az egyszerű, de zseniális alapgondolat, ami miatt az MLM az egyik legsikeresebb értékesítési módszerré vált a legutóbbi évtizedekben. Bemutatja a „megvilágosodás” –hoz vezető lépcsőfokokat, azt az utat, amíg egy ember eljut az elutasítástól a sikeres hálózatépítésig. Új megvilágításban beszél a pénzről és a pénzhez való viszonyról, és eloszlatja azt a tévhitet, hogy a hálózatépítéssel könnyen és egyik napról a másikra meg lehet gazdagodni. Ismerteti a hálózatépítés önmegismerést serkentő, személyiségformáló hatását, és azt, hogyan hat a hálózatépítési munka a párkapcsolatokra és a családra. Megtudhatjuk, mi az alapvető különbség a „győztesek” és a „vesztesek” között, tehát azok között, akiknek sikerült felépíteniük a hálózatukat és akiknek nem. Felhívja a figyelmet a hálózatépítés nehézségeire és buktatóira.

Összefoglalja a hálózatépítés módszertanát. Végül tanácsot ad, milyen szempontok alapján válasszunk magunknak hálózatot.

A könyv nem csak a hálózatépítők kézikönyve, de érdekes, lebilincselő olvasmány egy olyan társadalmi innovációról, amelynek révén nagy tömegek érhetnek el megérdemelt munkával jelentős jövedelmet és válhatnak szabad, másokra odafigyelő, másokkal törődő emberekké.



Cseke Jolán Valéria


www.fuveszonline.tk / www.fuveszforum.tk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik