Belföld

Olcsóbban adja gyógyszereit Afrikának a Sanofi

A Sanofi-Aventis bejelentette, hogy az úgynevezett „déli országokban" több gyógyszerét differenciált áron, malária gyógyszerét pedig önköltségi áron biztosítja a malária ellenes szervezetek, valamint a civil- és egyházi szervezetek részére.

Felmérések szerint jelenleg a világ lakosságának 80 százlék nem, vagy alig jut hozzá alapvető gyógyszerekhez különösen azokban a déli országokban, ahol nem léteznek egészségügyi ellátó rendszerek.

A sanofi-aventis Csoport 6 területet azonosított, amelyekben konkrét megoldás ként nyújt a jövőben segítséget: 5 terápiás területen – malária, leishmania, álomkór, tuberkulózis és epilepszia –, valamint a védőoltások prevenciós területén. Ezen területek termékeit az érintett lakosság jövedelemszintjéhez igazított áron bocsátja a jövőben a déli országok lakosainak rendelkezésére.

Az UNICEF, a GAVI (Globális Oltóanyag és Oltási Szövetség) és a Vaccine Fund (Védőoltás Alap) szervezetekkel együttműködve a Sanofi Pasteur, a sanofi-aventis Csoport oltóanyagokkal foglalkozó üzletága számos védőoltásával kapcsolatban alkalmaz differenciált árpolitikát. A gyermekbénulás elleni orális védőoltás (orális polio vakcina), a kanyaró elleni védőoltás, a diftéria-tetanus-gyermekbénulás elleni kombinált, az agyhártyagyulladás elleni, a kanyaró-mumsz-rubeola elleni kombinált, a sárgaláz és a diftéria-tetanus-gyermekbénulás és B típusú influenza vírus elleni kombinált védőoltások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik