Belföld

Huszan haltak meg egy párizsi szállodatűzben

Legalább 20 ember halt meg, csaknem hatvan pedig megsérült a Párizs központjában, egy szállodában péntekre virradó éjjel keletkezett tűzben - közölte a francia rendőrség.

Az adat még mindig nem végleges, az áldozatok száma emelkedhet, hiszen a sérültek közül többnek súlyos az állapota. A tűz helyi idő szerint éjjel kettőkor ütött ki az Paris-Opéra szállodában, és a tűzoltók több mint egy órás munkával tudták csak eloltani. A hatemeletes belvárosi szállóépületnek 76 bejelentett lakója volt, főként afrikai bevándorlók.

Több család tartós lakhelyül használta az egycsillagos szállodát. A tűz álmukból riasztotta fel az embereket. A kórházban ápoltak egy része füstmérgezést szenvedett, mások súlyos zúzott sérüléseket szereztek, mert a tűz elől menekülve kiugrottak az emeleti ablakokon.

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre: 250 ember és 57 tűzoltóautó vett részt az oltásban. Több mint egy órán át tartott a küzdelem a lángokkal. A tűz teljesen kiégette a Paris-Opéra szálloda belsejét. Egyelőre nem ismeretes a tűzvész oka, folyik a vizsgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik